Software op maat

Wie zijn we?

Onze volledige officiële bedrijfsnaam is Innovine Software Solutions B.V. Dit is de holding van de drie business units Innovine Projects, Innovine Products en Innovine Services. Met deze totale groep treden wij naar buiten als Innovine. Met onze kennis en ervaring helpen wij zowel kleine, middelgrote als grote organisaties met hun IT vraagstukken. Vaak is er de wens om bedrijfsprocessen te faciliteren met softwarematige oplossingen. Wij zorgen voor de verbinding tussen proces en software van A tot Z.

Voor wie doen we het?

We zien bij grote organisaties dat ze strategieën en mensen toepassen om standaardproducten te maken. Deze grote organisaties hebben de mensen in huis om die standaardproducten te maken en hebben een IT-organisatie ingericht die dagelijks werkt aan IT ontwikkelingen. Net het tegenovergestelde dan bij kleine en middelgrote organisaties. Zij hebben het juiste team niet compleet, deze kleinere organisaties zijn meer gericht op het ondernemen en hebben vaak geen IT-team, waardoor ze de kennis en kunde te weinig of zelfs niet in huis hebben. Voor hen is het juist interessanter om een stukje software op maat te laten maken dat aansluit op hun bedrijfsprocessen. Hierdoor hoeven deze organisaties niet hun bedrijfsprocessen en mensen aan te passen aan de software, maar kunnen zij zorgen dat de software oplossing die wordt gemaakt bij hun organisatie past. Het kan hierbij gaan om totaal óf deeloplossingen. Koppelingen met andere applicaties is regelmatig een onderdeel van deze totaaloplossing.

Hoewel bij kleine en middelgrote organisaties de behoefte vaak het grootst is werken wij uiteraard ook voor grote organisaties. Onze kennis en ervaring wordt ook bij deze groep organisaties erg gewaardeerd.

Wat doen we?

Van oorsprong maken we software op maat. Op basis van de eisen en wensen adviseren en maken we de gewenste oplossing. Dit doen wij vooral samen met de klant, zodat we projectmatig de juiste dingen doen en de klant krijgt wat er wordt verwacht. We maken goede afspraken en zorgen dat een project beheersbaar blijft. Door de jaren heen hebben we door onze diverse markt kennis, goed klantcontact en de uitvoering van projecten een paar standaard software oplossingen gemaakt die zijn ontstaan uit de behoefte van onze klanten.

Zowel op onze projecten als onze producten geven we een uitgebreide service. Met onze helpdesk staan we gebruikers van onze software te woord, voor vragen bij het dagelijks gebruik van onze software. 

Bovendien ontwikkelen we onze standaardproducten door met verbeterde technieken en functionele uitbreidingen op basis van de vraag van onze klanten. Uniek is dat het maken van websites en online marketing binnen onze service diensten valt. Een website is essentieel voor de bedrijfsvoering van iedere organisatie en de basis voor online marketing. Voor dit onderdeel hebben we niet alleen de technische kennis in huis, maar ook de nodige kennis van marketing.

“De vraag is vaak: ga ik mijn bedrijfsprocessen en mensen aanpassen om dit standaard product te kunnen implementeren, of ga ik met de bestaande mensen en processen een systeem maken waarmee ze efficiënter en effectiever hun werk kunnen doen? We zien dat kleine en middelgrote organisaties meer behoefte hebben aan het laten maken van systemen gericht op hun mensen, bedrijfsprocessen en werkwijze om vervolgens hun doelen te kunnen realiseren.”

Caimey, Directeur van Innovine.

visie innovine

Innovine vindt dat alle organisaties oplossingen behoren te krijgen waarin hun werkwijze verbeterd wordt, zodat medewerkers met gemak en plezier hun werk doen en een uiterste bijdrage leveren aan het beoogde succes van hun organisatie. 'Met het succes van onze oplossing dragen we bij aan het succes van onze klant.'

Missie innovine

Innovine maakt standaard IT-producten en levert maatwerk softwareoplossingen. Met het aangaan van een persoonlijke benadering en partnergerichte samenwerking, willen we de zakelijke markt adviseren en helpen bij het inrichten en innoveren van hun IT-landschap - met bewezen technologieën. Het realiseren van ‘Business en Customer value’ voor nu en in de toekomst is hierbij het uitgangspunt!

Onze kernwaarden

1

Stabiliteit

We werken met bewezen technologieën en richten deze op maat in.

2

Start Simpel

We beginnen klein voordat we pas echt groot kunnen zijn.

3

Gepassioneerd

We doen ons werk met passie, elk project of product is een toffe uitdaging.

4

Persoonsgebonden

Samenwerken en duurzame klantrelaties opbouwen is waar we voor staan.

Oplossingen met bewezen technologieën

Vertrouwen en continuïteit

Innovine levert innovatie op basis van bewezen technologieën. “De klant start met een vraag, daar spelen we op in en samen met ons advies zorgen we voor een passende oplossing voor software op maat. “Dit samenspel met de klant maakt het zo innoverend”.

Een van de klantvragen is bijvoorbeeld dat het logistiek proces voornamelijk met handmatig werk wordt gedaan en grotendeels ondersteunt wordt met papier (o.a. met Excel rapporten, mappen met klant orders en een handmatige planning). De vraag is; Hoe kan de organisatie dit zoveel mogelijk digitaliseren en automatiseren om zo het proces veel beter te ondersteunen? Of de vraag is: Hoe kan de klant een netwerk creëren voor  haar klanten om ze zoveel mogelijk te ontzorgen en om haar dienstverlening interessanter en beter te maken? Zie hier onze CASES.

Wij gebruiken bewezen technologieën om toe te passen in onze product- en projectontwikkeling. We willen geen frontrunner zijn in altijd maar de nieuwste technologieën gebruiken. Los van het feit dat hier veel tijd en onderzoek aan besteed moet worden om het te kunnen leren én bij te houden, is het vaak dat de meest innoverende (nog niet bewezen) technologieën veel kinderziektes hebben. Bewezen technologieën hebben dat niet. Ze hebben bewezen dat ze werken, worden veel gebruikt en er is een speciaal supportnetwerk voor. 

Dit geeft continuïteit voor de klant als we daar onze applicaties in bouwen. Het is daarnaast security-wise ook veilig om te gebruiken!

Als je kiest voor het leveren van nieuwe technologieën, klinkt het misschien heel aantrekkelijk, maar dit hoeft niet altijd functioneel of technisch werkbaar te zijn.

Bovendien zit er een hoger risico aan voor de klant dat het uiteindelijk tot niets leidt. We kunnen bijvoorbeeld externe pakketten downloaden om in onze software te implementeren. Dit doen we alleen als het bij wijze van spreken een miljoen keer is gedownload. Vaak zit er achter zo’n stukje technologie een community die zegt dat die technologie de juiste kant op gaat of juist niet. Er zijn genoeg technologieën die eerst heel ‘hot’ lijken, maar later uitsterven omdat het toch niet gedragen wordt door de developers community.

Met onze standvastige werkwijze bieden we continuïteit en creëren we een applicatie die gemaakt is op bewezen technologie. Zo geven we onze klanten enerzijds vertrouwen en krijgen we anderzijds support van de technologiemarkt.