Eigen software laten ontwikkelen

Heb je weleens gedacht aan: ‘eigen software laten ontwikkelen’, maar ben je niet verder gekomen dan alleen die gedachten? We zien vaak dat organisaties een software hulpvraag hebben, maar er helaas te weinig mee doen (zie bijvoorbeeld het artikel: mkb bedrijven doen weinig met digitalisering). Jouw software hulpvraag komt niet voor niets. Dit kan ook niet anders omdat we in een continue veranderde wereld leven, zoals de technologie die groeit en evalueert. Hierdoor veranderen ook de behoeftes voor jouw organisatie. Standaard IT-producten zijn voor jouw organisatie niet altijd de oplossing. Jij als organisatie wordt uitgedaagd om na te denken over softwareontwikkelingen die jouw organisatie wél verder helpen.

Eigen software laten ontwikkelen: de triggers

We zien in praktijk dat organisaties diverse behoeftes hebben voor het laten ontwikkelen van eigen software. Uiteraard is elke software hulpvraag uniek en vraagt om maatwerk, zo worden oplossingen toegepast binnen eigen systemen en processen. Alleen de hoofdvraag is een terugkerend iets.
Dit zijn de meest voorkomende software hulpvragen die we tegenkomen:

   • Wij willen graag onze bedrijfsprocessen verbeteren;

   • Wij hebben de behoefte om een gecentraliseerd systeem te hanteren;

   • Wij willen de workflow verbeteren;

   • Door handmatig werk worden er toch veel menselijke fouten gemaakt, dit willen we graag digitaliseren om deze fouten te reduceren;

   • Hoe kunnen we onze werkzaamheden en processen laten automatiseren?;

   • Ik wil graag kosten besparen.

  Eigen software laten ontwikkelen: de voordelen

  We zien bij grote organisaties dat ze strategieën en mensen toepassen om standaard IT-producten te maken. Deze grote organisaties hebben de mensen in huis om die standaard IT-producten te kopen en verder te laten ontwikkelen in een eigen ingerichte software op maat, zij hebben een IT-organisatie die dagelijks werkt aan IT-ontwikkelingen. Net het tegenovergestelde dan bij kleine en middelgrote organisaties. Deze kleinere organisaties zijn meer gericht op het ondernemen en hebben vaak geen IT-team, waardoor ze de kennis en kunde te weinig of zelfs niet in huis hebben. Voor hen is het juist interessanter om een stukje eigen software op maat te laten maken dat aansluit op hun bedrijfsprocessen. Hierdoor hoeven deze organisaties niet hun bedrijfsprocessen en mensen aan te passen aan de software, maar kunnen zij zorgen dat de softwareoplossing die wordt gemaakt bij hun organisatie past.

  Voordelen

  Je gaat stukken efficiënter werken
  Door processen in je bedrijf te automatiseren, ga je tijdwinst boeken. Helemaal als je eerst veel werk handmatig deed. Je investeert niet alleen in eigen software laten ontwikkelen maar ook in de gebruiksvriendelijkheid van je processen en systemen.

  Investeer in de juiste oplossing
  Er wordt gedacht dat standaard IT-producten goedkoper zijn dan eigen software laten maken. Dit is een misvatting, het nadeel van deze standaard IT-producten is dat er functies zijn die jouw organisatie niet gebruikt. Daar wordt verder niets mee gedaan, dit kan zorgen voor overkill aan functies wat schaadt aan de gebruiksvriendelijkheid. Bij eigen software laten maken worden alleen functies ontwikkeld die voor jouw organisatie van toepassing zijn.

  Blijf je concurrenten een stap voor
  Binnen eigen software op maat worden originele functionaliteiten toegepast. De interne organisatie werkt er fijner, beter en sneller mee en je klanten zullen onder de indruk zijn.

  Koppelingen met applicaties
  Organisaties die veel gebruik maken van standaard IT-producten, erkennen vaak hetzelfde probleem dat verschillende software niet met elkaar communiceert. Koppelingen met andere applicaties is regelmatig een onderdeel van de totaaloplossing. Zo kunnen er meer taken in één systeem worden gedaan.

  Future-proof: Last but not least is eigen software laten ontwikkelen een groot voordeel wanneer je verder in de toekomst extra functies aan je software wilt toepassen. Zo’n aanpassing is eenvoudig gemaakt. Software groeit mee met je bedrijf!

  Wil je nu verder gaan dan alleen die gedachte? Of wil je graag advies inwinnen wat eigen software op maat voor jouw organisatie inhoudt? Vraag hieronder vrijblijvend gratis advies aan en maak de juiste overweging!

  Delen:

  Facebook
  LinkedIn
  Email
  WhatsApp

  Recent Posts