Ontwikkeling van Applicaties

Het Centraliseren van Datastromen

Wie is Wilmar

Wilmar is marktleider in Azië op het gebied van agrarische grondstoffen en behoort tot een van de grootste beursgenoteerde ondernemingen op de aandelenbeurs van Singapore. De activiteiten bestaan uit het cultiveren van palmbomen op haar plantages, het produceren en raffineren van plantaardige oliën, productie en raffinage van suiker, productie van speciale kwaliteit plantaardige vetten; oleo-chemische producten en biodiesel, productie van kunstmest en het verwerken van granen.

De kracht van Wilmar ligt in haar volledig geïntegreerde en flexibele keten op het gebied van agrarische producten. Dit proces begint bij het produceren en industrieel verwerken van deze producten tot en met het op de markt brengen en distribueren van een heel breed palet van eigen agrarische merkproducten. Wilmar heeft meer dan 450 productielocaties en een uitgebreid distributienetwerk in China, India, Indonesië en nog in 50 andere landen. De organisatie wordt ondersteund door een internationaal team van meer dan 93.000 professionals.

De vraag naar software op maat

De laadlocaties spelen een grote rol in de day-to-day activiteiten. Er is een continue stroom van opvoer -en afvoer van verschillende soorten grondstoffen die getransporteerd moeten worden. Hierbij komen veel verschillende data stromen kijken die op de juiste en meest efficiënte manier naar verschillende systemen gedistribueerd moeten worden.

WAT WAS DE OPLOSSING?

Innovine heeft in samenwerking met de IT-afdeling van Wilmar verschillende applicaties gemaakt ter ondersteuning van essentiële bedrijfsprocessen voor de locaties binnen Nederland. Omdat Wilmar een internationale organisatie is, zijn er veel raakvlakken en afhankelijkheden met andere locaties, externe partijen en systemen. Dit maakt het een uitdagende en zeer interessante omgeving om in te werken.

Innovine ondersteunt en beheert de SQL-servers en Electronic Data Interchange (EDI).  Het daadwerkelijk invoeren van ‘hoeveel’ grondstoffen er worden opgehaald op een laadlocatie en het klaarzetten van de juiste transport documentatie is er een applicatie ontwikkeld.

Centraliseren van datastromen in één dashboard

Om deze processen goed te kunnen volgen en monitoren zijn de verschillende gemaakte applicaties en datastomen gecentraliseerd in één dashboard. Naast dat de inzichten en verwerkingen vanuit één plek gehaald en gedaan kunnen worden, kan er ook efficiënt support verricht worden. Middels een samenvattend (IT) dashboard wordt er continue gemonitord of er problemen ontstaan in de bedrijfsprocessen, zodat er pro-actief geacteerd wordt.

De omgeving en markt van Wilmar staat nooit stil. Er is een continue behoefte om efficiënter, effectiever en competitief te blijven. Dit resulteert in veel verandering en nieuwe wensen in het IT-landschap wat wij voor Wilmar gemaakt hebben. Met trots blijven we hier aan doorontwikkelen!

Vragen? Neem contact op

Keep
In Touch