Hoe krijg je meer grip met eigen Business Software?

Het vervangen of het volledig vernieuwen van business software is voor elke organisatie nodig om hun bedrijfsprocessen soepel te laten verlopen. Soms is het zelfs noodzakelijk, omdat jouw oude systeem onstabiel of onveilig wordt. Wanneer je in een nieuw softwareproject duikt, zul je snel zien dat dit de gehele bedrijfsvoering raakt. Door de complexiteit, drukke tijden en de onzekerheden over bijvoorbeeld: de economie, inflatie, energie en personeel, wordt het business softwareproject vaak uitgesteld. Toch is het verstandig de keuze niet te baseren op het moment maar op de toekomst. Zorg dat je als organisatie niet achter de feiten óf je concurrenten aanloopt.

 

Inzicht in het hebben van eigen business software is key

Voor veel organisaties blijft de term ‘business software’ vaag óf de complexiteit is de oorzaak van het uitstel. Wij geven elke organisatie daarom graag zo goed mogelijk inzicht in business software, wat het voor jouw organisatie betekent. We komen vaak vragen tegen, waarvan het antwoord uit een onverwachte hoek komt. Dit komt omdat het uitleggen van eigen behoefte of probleem soms lastig te omschrijven is. Hetgeen wat men voor ogen heeft, is uiteindelijk niet hetgeen waar de oplossing of behoefte ligt. In goed gesprek zal duidelijk worden wat, waarom en hoe business software voor jouw organisatie brengt waar je heen wilt. Deze inzichten geven meteen antwoord op veel vragen die betrekking hebben op de oplossing voor jouw mensen, en dus de gehele bedrijfsvoering.

De essentie van gepaste business software

Wat is jouw uiteindelijke doel om software aan te schaffen? Vaak zien we als antwoorden:
“Ik wil mijn klanten (digitaal) beter bedienen”;
“Ik wil sneller en beter met klanten communiceren”
“Ik zie dat ik veel kosten kan besparen”
“Informatie is op weinig plekken beschikbaar in de organisatie”
“Ik wil een digitale agenda”
“Ik wil een platform voor klanten of voor mijn medewerkers”
Het doel is om klanten blij te maken met jou als partner, maar ook om personeel vlot en vrolijk te laten werken. Zij zijn tenslotte het draaiende wiel van je organisatie. Wanneer zij te lang tegen problemen aanlopen die hen minder goed laten werken, lopen ze weg of zijn ze niet meer gemotiveerd. Tevreden personeel en klanten houden jouw organisatie gezond.

Business Software is nodig, maar de kosten…

Door eerst inzicht te krijgen in jouw probleem of behoefte, komt er inzicht in de tijdspanne en de nut en noodzaak om eigen business software aan te schaffen. Misschien niet voor elke organisatie meteen, maar zeker wel voor in de toekomst. De aanschaf van eigen business software is duurder dan standaard software maar de implementatiekosten zijn goedkoper en gaan sneller! Bovendien heeft het voor de toekomst veel meer voordelen. Zoals hierboven besproken komen veel organisaties op het punt dat er nu een drukke tijd is of dat er te veel onzekerheden zijn op diverse gebieden waardoor eigen business software wordt uitgesteld. Hier willen wij jouw organisatie voor waken: ‘Zorg dat je niet te laat bent!’  Investeer in een goede workflow, een tevreden klant voordat je misschien nét te laat bent. Hoé fijn is het als jij kan zeggen dat de nieuwe business software jouw intellectueel eigendom is geworden waar je bedrijfseconomisch héél ver mee komt! Te allen tijde heb je een wendbaar systeem. We passen toekomstzekere mogelijkheden toe om krachtiger en sneller te werken voor jou en je klant: Wij maken werk, leuker!

Delen:

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Recent Posts